top of page

La màgia de les postres tradicionals.

La màgia de les postres tradicionals.


El costum de menjar postres en finalitzar els àpats té arrels històriques que es remunten a diferents cultures i èpoques, i és que són el tancament ideal per a un àpat. La seva combinació de sabors i textures que estimulen els sentits aconsegueixen crear una experiència sensorial plaent i memorable.


A L'Hort d’Ullastrell ens agrada inspirar-nos en receptes antigues, i elaborar totes les nostres postres tradicionals de forma artesanal, amb productes frescos i molt afecte, per tal d’oferir-te el final més dolç.


Flam d'ou: una tradició que perdura


Comencem el nostre viatge pel món dels dolços amb un clàssic, el flam d'ou. Aquests són uns postres d'origen europeu, i per conèixer les seves arrels ens hem de remuntar fins a l'època de l'Imperi Romà, quan les persones preparaven unes postres molt similars anomenades “tyropatina”. Segles més tard, concretament durant l'Edat Mitjana, després d'una evolució a la recepta, aquesta va arribar a consolidar-se com la recepta que coneixem avui dia.


Actualment el flam d'ou s'ha convertit en un clàssic de moltes cultures culinàries. Ha continuat evolucionant i combinant-s e amb diversos ingredients com el cafè, el coco o la xocolata. Però, tot i així, la recepta clàssica, d'ous, llet i sucre segueix sent un gran encert, estem segurs que la seva suavitat i cremositat, combinades amb el dolç caramel que les acompanyen, et transportarà a moments de nostàlgia absoluta.


Mousse de xocolata: una temptació irresistible

La mousse de xocolata, una veritable obra mestra. Aquestes postres d'origen francès destaca per la delicadesa de la textura, la consistència suau i airejada, que s'aconsegueix incorporant clares d'ou batudes o nata muntada a la xocolata fosa. A més no ens hem d'oblidar del seu profund gust de xocolata, la qual és capaç de portar-te al més elevat estat de plaer.


Cada cullerada d'aquestes postres, les quals es van desfent a la boca, alliberen una explosió de sabors que et deixaran amb ganes de més. Sens dubte, aquestes són les postres perfectes per a tots aquells amants de la xocolata.


Crema catalana: un toc de la vella Europa


Si busques unes postres amb un toc europeu i tradicional, la nostra crema catalana és l'elecció perfecta. El seu origen es remunta al segle XVIII, i es creu que és una adaptació local de la crema francesa "crème brûlée". La crema catalana s'elabora amb rovells d'ou, llet, sucre, i sovint conté canyella i pell de llimona.


A L’Hort d’Ullastrell la preparem amb cura i atenció per aconseguir aquest sabor tan característic que aconsegueix enamorar a tothom que la prova. I, per descomptat, no podem oblidar aquesta capa caramel·litzada tan característica de la crema catalana. Aquesta cruixent cobertura es fa fallida amb cada cullerada que es dóna, afegint el toc perfecte de contrast entre textures que tant delecta el nostre paladar. En definitiva, aquestes postres són l'elecció perfecta a l'hora de conquerir els cors dels que cerquen una combinació única de sabors.



Peres al cava: un toc de sofisticació

Vols una opció més refrescant? Les nostres peres al cava us sorprendran gratament.

Les peres al cava consisteixen a cuinar peres pelades i descoratjades en cava amb sucre i espècies fins que les peres estiguin tendres i s'impregnin del sabor del vi. Se serveixen fredes i sovint acompanyades d'una salsa o xarop de cava.


La fusió de les sucoses peres amb l'escumós cava crea un equilibri perfecte entre el dolç i el refrescant, una combinació de sabors única. Són unes postres ideals per a aquells moments especials que mereixen un petit toc de sofisticació.



Trufes: petites joies de xocolata

Les nostres trufes són petites joies de xocolata que no pots deixar de tastar. Petites boletes de ganache de xocolata cobertes de cacau en pols o ratlladura de xocolata.


Les trufes s'elaboren amb la millor selecció de xocolata, i adquireixen una gran versatilitat en poder combinar-se amb diferents sabors i cobertures, com ara fruites, licors o nous, cosa que les converteix en un mos deliciós.



Al nostre restaurant, la passió per la cuina i l'amor pels detalls es reflecteixen en cadascuna de les nostres postres casolanes. Estem compromesos a brindar-te la millor experiència culinària, des del primer plat fins a l'últim mos dolç que donis. Així que la propera vegada que visitis el nostre restaurant, assegura't de deixar un espai per a les postres. T'assegurem que t'encantarà!

Fins aviat, amants de les postres!



bottom of page