top of page

Les peres de Sant Joan, ingredient de temporada a L’Hort d’Ullastrell

A L’Hort d’Ullastrell treballem amb ingredients de temporada i, durant aquestes setmanes, les peres de Sant Joan fan goig. Aquesta fruita es tracta d'una de les postres més típiques de la revetlla de Sant Joan. És un tipus de pera menuda que no fa més de 4cm, la polpa de les qual, blanca i cruixent, fascina tant a grans com als més petits de la casa.


Veient el seu nom "Peres de Sant Joan" i les seves característiques, desde L’Hort d’Ullastrell, no ens podíem resistir a compartir amb vosaltres una recepta molt senzilla, però deliciosa, amb la que segur gaudireu de l’inici de l’estiu.


En primer lloc, la llista amb tots els ingredients que necessitareu.



Ingredients:

  • 4 peres de Sant Joan

  • 1 ampolla de cava brut

  • 200 g de sucre

  • 1 branca de canyella

  • 1 polsim de pell de llimona

  • 1 polsim de pell d'aranja

  • 1 tros de pell de taronja confitada (per a decorar)

  • 200 ml d'aigua


Preparació:

Comencem!


El primer pas, i perquè tinguin un toc molt més natural i casolà, pelarem les peres deixant el peduncle, no passa res si no són perfectes.


Tot seguit, agafarem una cassola gran i li afegirem el cava brut, el sucre (200g), la branca de canyella, la pell de llimona i la pell d'aranja. Un cop tenim tot a la cassola ho portarem a ebullició a foc mitjà-alt i remenarem fins que el sucre s'hagi dissolt completament.


Quan aquesta barreja de cava i sucre estigui bullint, el següent pas serà afegir les Peres de Sant Joan a la cassola, reduint el foc a mitjà-baix. En aquest punt deixarem que les peres s'estovin durant uns 30-40 minuts, o fins que veiem que estiguin tendres. Teniu en compte que de tant en tant haurem de donar-les la volta per assegurar-nos que s'estovin per igual i que s'infusionin amb el líquid de cava.


Un cop les peres estiguin cuites, les retirarem amb cura de la cassola, col·locant-les en un plat o un altre recipient per a servir.


Portarem la salsa, que segueix a la cassola, a ebullició, pujant el foc a mitjà-alt durant uns 10 minuts més. Esperarem fins que s'espesseixi lleugerament i adquireixi una consistència similar al xarop. Quan la salsa hagi adquirit la consistència desitjada, serà moment de retirar-la del foc i deixar que es refredi durant uns minuts.

Un cop freda, abocarem la nostra salsa de cava sobre les peres, cobrint-les completament. Deixarem que macerin en la salsa durant almenys 1 hora a temperatura ambient.

Per últim, i un cop les peres hagin reposat, impregnant-se del sabor del cava, estaran llestes per servir-se!



Les podem decorar amb uns trossos de pell de taronja confitada o acompanyar-les amb un bon gelat de vainilla per a un toc extra de dolçor i frescor.


I ara només queda gaudir de les nostres delicioses peres de Sant Joan!



------------


Amb més de 20 anys d’experiència al sector, cuinem per a vosaltres i el nostre compromís encara és intacte: cuidar-vos mentre gaudiu de la gastronomia de la nostra terra. Res ens fa més felices que veure-us al nostre restaurant i servir-vos els plats que amb tanta cura hem preparat.

Penseu què us ve de gust i feu la vostra comanda tranquil·lament a través del nostre web. Podeu fer-la en qualsevol moment del dia i seleccionar el dia i hora de recollida al restaurant. Obrim cada migdia de dilluns a dissabte. Ens aconseguireu al Carrer de Valls 119 de Terrassa. Us hi esperem!


bottom of page