top of page

Recepta dels Carquinyolis de L'Hort

Des de L’Hort us compartim la nostra recepta de carquinyolis, unes postres clàssiques catalanes que es caracteritzen per la seva textura cruixent.


Necessitem:

100 gr d’ametlla crua amb pell (llargueta)

100 gr de sucre

1 ou

150 gr de farina

1 culleradeta d’impulsor (tipus Royal)

Pell de taronja, pell de llimona, canyella enpols

1 rajolí de vermut negre del Celler d’Ullastrell


Un cop tenim els ingredients preparats, comencem amb la recepta dels carquinyolis.

Encenem el forn a 180 graus i posem les ametlles en remull en aigua freda.

En un bol hi aboquem el sucre. Ratllem una mica de pell de taronja i pell de llimona (amb cura de no ratllar la part blanca, que aportaria amargor). Barregem bé el sucre de manera que els aromatitzants naturals que hem aportat quedin uniformes. Ens quedarà un sucre d’un color molt bonic i amb molta oloreta.

Afegim un ou al bol i remenen bé amb unes barilles o una espàtula, per tal que sucre i ou quedin ben integrats. Afegim una mica de canyella en pols i la integrem.

Incorporem la farina i l’impulsor. Remenem, aquí ja amb espàtula. No cal amassar, es tracta només que quedi tot integrat. El resultat és una massa bastant seca. Hi afegim el rajolí de vermut. Es pot substituir per moscatell, anís, ratafia... qualsevol licor olorós que tingueu a mà. A nosaltres ens agrada el vermut que és del Celler d’Ullastrell i pren la tradició de les terres de l’Ebre i Reus.

Un cop tenim aquesta massa, escorrem les ametlles i les integrem al bol. Mirem que les ametlles quedin ben barrejades a la massa. Si us és més còmode fer-ho amb les mans, endavant! Així sí, amb guants!

Agafem la safata del forn i hi posem un paper d’enfornar.

Dividim la massa en dues parts. De cada una d’elles en fem una barreta. Les posem a la safata del forn. Si voleu que quedin més brillants podeu pintar-les amb una mica d’ou rebaixat amb una miqueta de llet.

Enfornem uns 25 minuts.




En treure les barretes del forn, hem de mirar de tallar-les quan encara són calentes, abans que s’endureixin. Va bé ajudar-se d’un drap net per no cremar-nos. A nosaltres ens agrada tallar-los ben de manera esbiaixada per fer-los més llargs i ens agraden ben primets.

Un cop tenim els carquinyolis tallats, els escampem de manera ordenada a la safata del forn i els tornem a enfornar uns 5 minuts. Això farà que quedin ben cruixents. Heu de tenir cura que no es cremin.






I ja els tenim!!! Tingueu cura alhora de conservar-los, per tal que mantinguin el cruixent i no es remullin. Nosaltres els guardem en una llauna.

A l’Hort, trobareu els carquinyolis amb moscatell o ratafia, o com a integrants d’un dels nostres postres més emblemàtics: el Català, postre fet amb gelat d’avellana, ratafia i carquinyoli.




I fins aquí la recepta dels Carquinyolis de L’Hort, que esperem que prepareu i ens ensenyeu el resultat.


Amb més de 20 anys d’experiència al sector, cuinem per a vosaltres i el nostre compromís segueix intacte: cuidar-vos mentre gaudiu dels nostres plats. Res ens fa més feliços que veure-us al nostre restaurant i servir-vos els plats que amb tanta cura hem preparat. Obrim tots els migdies de l’any, us hi esperem!


Penseu què us ve de gust i feu la vostra comanda tranquil·lament a través del nostre web. Podeu fer-la en qualsevol moment del dia i seleccionar el dia i hora de recollida al restaurant. Durant tot l’any, entre setmana, tenim disponible el nostre menú feiners per emportar, que està format per un plat + postres a 6,5€. Una molt bona opció per gaudir a la feina del nostre dinar i oblidar-se de cuina i fogons.


Ens trobareu al Carrer de Valls 119 de Terrassa. Fins aviat!


35 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page