top of page

Els imprescindibles a la taula de Nadal a Catalunya: Un banquet de sabors tradicionals.

És ben sabut que el Nadal és una celebració plena de tradicions, i que la taula hi juga un paper fonamental aquests dies de festivitat.


Nombrosos plats inunden les taules amb sabors únics i autèntics, així aquests fan del Nadal català una experiència inoblidable.


Avui la nostra finalitat és presentar-te els imprescindibles, aquests plats que no poden faltar a la taula catalana durant el Nadal, perquè aquestes festes els puguis gaudir acompanyat dels teus éssers estimats.


Plats principals

Pel que fa als plats principals, avui destaquem tres grans estrelles de la cuina catalana.


En primer lloc tenim l'escudella i carn d'olla, plats estrella del sopar de la nit de Nadal. Sol preparar-se amb un brou de carn, verdures, i amb els famosos galets, gràcies a la seva forma còncava, el brou entra dins la pasta i cada mossegada d'aquest plat es transforma en una explosió de sabor.



Com sabeu, aquí ens encanta el dinar d'aprofitament, per això el dia de Sant Esteve, el 26 de desembre, és tradició a Catalunya servir canelons, i aquests s'omplen amb la carn sobrant del bullit de Nadal. Aquests canelons gratinats amb beixamel i formatge són un menjar deliciós ideal per gaudir en família.


El tercer protagonista de la taula nadalenca catalana és el bacallà. Preparat de diverses formes, com el "Bacallà a la llauna" amb allioli suau, aquest peix és una exquisidesa que no pot faltar a les celebracions.




Postres

Pel que fa a la part més dolça del Nadal, l'indiscutible símbol del Nadal a Catalunya és el torró d'Agramunt. Aquest torró es fa amb ametlles, mel i sucre, pa d'àngel i clara d'ou. Es tracta d´un torró compacte i de textura molt cruixent, amb un sabor dolç que evoca la pura essència d'aquesta època festiva.



En segon lloc no hem d'oblidar-nos dels polvorons i mantegats, amb el seu sabor mantegós i textura suau, són l'acompanyament perfecte per al cafè o la xocolata calenta a les sobretaules.


Finalment trobem el Tortell de Reis, encara que s'associï més amb el dia de Reis, pot ser gaudit durant tota la temporada nadalenca. Aquest dolç brioix rodó, decorat amb fruites confitades i sucre, és un clar símbol de la joia i la tradició nadalenca.


Begudes

Nos ens en podem oblidar del millor acompanyant. I és que, què millor excusa que una celebració per treure els nostres millors tresors del celler. Sens dubte el Nadal a Catalunya no estaria complet sense brindar amb vins i caves d'alta qualitat. Aquestes begudes afegeixen el toc ideal i festiu a tots els nostres dinars i sopars.


En conclusió, la taula de Nadal a Catalunya és una gran simfonia de sabors tradicionals que en combinació aconsegueixen fer d'aquestes festivitats moments realment especials. Des de l'inconfusible torró d'Agramunt fins als canelons, el bacallà i el deliciós Tortell de Reis, cadascun d'aquests plats representen la rica cultura culinària de la nostra regió.


Però, no oblidem, el millor d'aquestes festes és la companyia, amb la qual crear moments inoblidables, compartint l'alegria de la temporada i gaudint de totes les delícies esmentades. Així que ja sabeu, aquests dies el que toca és gaudir, menjar i celebrar Bones festes!


7 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page