top of page

7 tips per començar el teu propi Hort:

Tips per començar el teu propi Hort


Tenir un hort propi és una activitat gratificant que et permet gaudir d'aliments frescos i cultivats de manera sostenible al teu propi espai. Aquí tens alguns consells per començar el teu hort i gaudir de l'experiència de cultivar els teus propis aliments.


  • Escull el lloc adequat: Abans de començar a plantar, és essencial triar el lloc més adient per al vostre hort. Busca una àrea que rebi prou llum solar durant el dia, com a mínim 6 hores, i que tingui un bon drenatge. Considereu també l'accés a l'aigua per facilitar el reg de les vostres plantes.  • Comença amb plantes fàcils: Si ets principiant, és recomanable començar amb plantes que siguin fàcils de cultivar. Herbes com l'alfàbrega, el julivert o el coriandre, i vegetals com els tomàquets cherry o els raves són opcions ideals per a principiants. Aquestes plantes solen créixer ràpidament i no requereixen de molt manteniment.  • Prepara el terra adequadament: Abans de sembrar, és important preparar el terra adequadament. Assegureu-vos de retirar les males herbes i d'afluixar el terra amb una pala o un rasclet. Afegeix compost o adob orgànic per enriquir el sòl amb nutrients necessaris per al creixement de les plantes.  • Aprendre sobre les necessitats de les plantes: Cada planta té necessitats específiques de reg, llum i temperatura. Investiga sobre les necessitats de les plantes que desitges cultivar i assegura't de proporcionar-los l'entorn adequat.
Algunes plantes necessiten més aigua que altres, mentre que algunes requereixen ombra parcial en comptes de sol directe. Aprendre sobre les necessitats de les plantes us ajudarà a tenir un hort més reeixit.  • Controla les plagues i malalties de manera natural: La cura de les plantes implica enfrontar-se a plagues i malalties que poden fer malbé els teus cultius. En lloc de recórrer a productes químics perjudicials, cerca mètodes de control de plagues i malalties naturals. Per exemple, pots fer servir trampes de feromones, plantes repel·lents d'insectes o productes orgànics per mantenir a ratlla les plagues.


  • Mantingues un calendari de sembra i collita: Portar un registre de les teves sembres i collites t'ajudarà a planificar i aprofitar al màxim el teu hort. Mantingues un calendari on registris les dates de sembra, reg i collita de cada planta. Això et permetrà mantenir un seguiment de les teves activitats i assegurar-te de collir els cultius en el moment adequat.  • No tinguis por a cometre errors i experimentar: Recorda que el cultiu d'un hort és un procés d'aprenentatge constant. No tinguis por cometre errors, ja que són oportunitats per aprendre i millorar les teves habilitats com a jardiner. Experimenta amb diferents plantes, tècniques de cultiu i varietats per descobrir el que funciona millor al teu hort.
Començar el teu hort pot ser una experiència gratificant i relaxant. Segueix aquests consells per crear un hort reeixit i gaudir daliments frescos cultivats per tu mateix.

Recordeu que la cura d'un hort requereix temps, paciència i dedicació, però els resultats valen la pena. Gaudeix del procés i dels deliciosos fruits que el teu hort et brindarà!
Amb més de 20 anys d’experiència al sector, cuinem per a vosaltres i el nostre compromís encara és intacte: cuidar-vos mentre gaudiu de la gastronomia de la nostra terra. Res ens fa més felices que veure-us al nostre restaurant i servir-vos els plats que amb tanta cura hem preparat.

Penseu què us ve de gust i feu la vostra comanda tranquil·lament a través del nostre web. Podeu fer-la en qualsevol moment del dia i seleccionar el dia i hora de recollida al restaurant. Obrim cada migdia de dilluns a dissabte. Ens aconseguireu al Carrer de Valls 119 de Terrassa. Us hi esperem!


9 views0 comments

Comments


bottom of page